Ge­fri­tuur­de won­tons : Keaw - Thod เกี๊ยวทอด


Ge­fri­tuur­de won­tons : Keaw Thod เกี๊ยวทอด

Ge­fri­tuur­de won­tons kunt u als voorgerecht of als  borrelhapje serveren met zoete chilisaus. 

U kunt wontons met diverse vullingen gebruiken  zoals kipfiletgehakt, garnalen of varkensgehakt. 

 Voor dit recept gebruik ik varkensgehakt. 







Ingrediënten


200 gram varkensvlees,  in blokjes  gesneden
30-50 gram speklapjes, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook  fine gehakt
1 fijngehakt korianderwortel of een paar koriander takjes 
peper
½ - 1½  eetlepel sojasaus
frituurolie
1/2 - 1 pak wonton vellen


zoete chilisaus

Bereiding :
1. Maak het varkensvlees en het speklapje fijn in een keukenmachine of hakmolen, voeg snufjes peper, knoflook en sojasaus toe. Daarna in de  keukenmachine totdat het vlees goed fijn is. Proef en breng zo nodig op smaak met sojasaus en peper. (om te proeven: doe een lepeltje van het mengsel in een schaaltje en doe het 20-25 sec. in de magnetron of in een warme koekenpan totdat het gaar is, en proef het).


2. Leg de wontonvelletje op het werkblad of op de snijplank. Doe vervolgens 1 theelepel varkensgehakt in het middel van het wontonvelletje en volg de fotoos  ... Je kunt op vele manieren wonton  vouwen . Ik laat je op de fotoos en video een paar manieren zien:


                                         Method :1. Volg de fotoos




                                          Methode :  2. Volg de video of fotoos


bestrijk de bovenrand met water


vouw de benedenrand naar boven 


omdraaien en bestrijk de rechte bovenhoek met water
                                          

vouw de rechter bovenhoek  naar de linker hoek toe
                                          

vouw de rand naar beneden toe 


en klaar 
                                                                                   




 Methode 3. Volg de video of fotoos
                                                      
                                            
 bestrijk de benedenhoek met water 

vouw het velletje naar boven  
                                                

bestrijk de rechter en linker hoek met water

en vouw rechter hoek en linker hoek naar elkaar toe

en klaar :)

3.Verhit de olie in een kookpan of koekenpan  op matig vuur (of frituurpan ca. 180°C ) en bak hierin steeds een aantal (5-7) tegelijk totdat ze mooi goud zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.  Serveer met zoete chilisaus.




Eet smaakelijk



THAISE WOORDEN :

Wontons :   Keaw    เกี๊ยว
Frituur    :   Thod     ทอด


Ga naar   :   Thaise Ingrediënten
                            Thaise recepten


Reacties

Populaire posts