Roergebakken varkensvlees met Thaise chilipeper en Heilige basilicum : Moé Phad Phrik Bai Kaprao

 Roergebakken varkensvlees met Thaise chilipeper en  Heilige basilicum : Moé Phad Phrik Bai Kaprao หมูผัดพริกใบกะเพรา

Makkelijk om te maken. Voor snelle maaltijd.




Voor 2 personen

Ingrediënten

250 gram varkensvlees (bijv. magere varkenslappen of hamlappen), snijd het vlees in  plakken 

½ ui, in reepjes

2-3 tenen knoflook,  fijngehakt met een mes

1 ½ - 2 eetlepels oestersaus 

1 ½ - 2 eetlepels sojasaus

1-3 theelepels vissaus

1 -2 eetlepel plantaardig olie (bijv. rijstolie) 

5-8  Thaise chilipeper, schuin gesneden 

3-6 eetlepels water

4-5 champignons, in plakken gesneden

1 handvol  Heilige basilicum 







Bereiding 

1.Meng de 1 el. oestersaus en1 el. sojasaus met het vlees in een kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat deze tenminste 30 minuten staan. 

2. Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook  zachtjes tot het gaat geuren . Het vlees toevoegen en enkele minuten roerbakken. 






3. Voeg ui toe en goed roerbakken.Voeg  champignons toe eventjes roerbakken. 


4.Voeg oestersaus , sojasaus , vissaus en water toe en eventjes roerbakken.



5. Voeg Thaise chilipeper toe, eventjes roerbakken.  Heilige basilicum blaadjes toevoegen en nog  eventjes roerbakken.



6. Serveer het met pandanrijst en spiegelei.



Tips :

*indien je geen Thaise basilicum blaadjes hebt, kan je deze door gewone basilicum vervangen.

Ga naar  Thaise ingrediënten

                Thaise recepten

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts