Kippenbout met geelwortel en citroengras : Kai Ob Khamin Takhrai

Kippenbout met geelwortel en citroengras (uit de oven) : Kai Ob Khamin Takhrai  ไก่อบขมิ้นตะไคร้
Dit recept is makkelijk en lekker.  De marinadepasta is hetzelfde als Gestoomde kippenbouten met geelwortel en citroengras





Voor 2 persoenen

Ingrediënten:

2 kippenbouten, snij de kippenbouten een beetje in (zodat de marinadepasta straks goed intrekt in het vlees).


Voor de geelwortel-citoengras pasta om te marineren 

2 stengels citroengras,  in zeer dunne ringen gesneden

4-5 cm verse geelwortel  (koenjit),  in dunne ringen gesneden

2 sjalotjes,  in dunne ringen gesneden

1- 1 ½ theelepel grof zeezout 

3-4 Thaise gedroogde chilipepers

1-2 tenen knoflook,  gepeld 





 Doe de citroengras,  verse geelwortel,  de sjalotjes,  knoflook en Thaise gedroogde chilipepers in een vijzel en maal met een stamper tot een pasta.





Doe de  kippenbouten in een  grote kom en marineer het met de de geelwortel-citoengras pasta,  meng goed  door elkaar met marinade.  Dek deze af met plasticfolie en zet ze tenminste 3 uur in de koelkast,  maar liever de hele nacht. (i.p.v. een grote kom kan je ook een grote diepvrieszak gebruiken).



Bereiding :
1. Verwarm de oven voor op 200-220°C. Hete lucht oven 190-210°C
2. Kip in ovenschaal leggen. Zet de schaal in het midden van de oven


3.  Bak de kip (en draai deze af en toe om)  ca. 35-45 minuten (totdat de kip mooi goud bruin en gaar is). 



4. Serveer met rijst of patat (wat je maar wilt) 


Tip:


Soms maak ik een dubbele hoeveelheid marinadepasta en extra kippenbouten,  dat spaart je  tijd voor de volgende dag. De eerste dag eet je de gestoomde kip en de volgende dag de kip uit de oven.



Thaise woorden:

Kip : Kai      ไก่

In de oven bakken : Ob    อบ 

Geelwortel : Kha-min     ขมิ้น

Citroengras : Ta-khrai     ตะไคร้



                Thaise recepten

Reacties

  1. Hallo Piyawadee,
    Ik ben dol op Thaise gerechten....
    Ik zit te watertanden als ik de gerechten zie.
    Graag nog meer kip rechten.
    Ga zo door...
    Johnny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Johnny,

    Bedankt :) Leuk om te horen.

    Ik probeer nieuwe recepten zo snel mogelijk te plaatsen.

    sorry voor mijn late reactie.... ik ben zo non actief geweest .... beetje druk ... en vakantie en familie bezoek ..... maar nu ben ik er weer.

    gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts