Roergebakken mihoen met kipfilet en Thaise geroosterde chilipasta : Sen-mie Phad Kai Nam-prik-phaow

Roergebakken mihoen met kipfilet en Thaise geroosterde chilipasta : Sen-mie Phad Kai Nam-prik-phaow เส้นหมี่ผัดไก่น้ำพริกเผา




Voor 2-3 personen

Ingrediënten
240 gram kipfilet, in blokjes gesneden
100 gram mihoen, week deze in water totdat ze zacht zijn. Giet deze af en laat het goed uitlekken
100 gram, spitskool, in grove repen
90-100 gram taugé
1 eetlepel plantaardig olie
1  eetlepels water
1 ½ -2 theelepels rietsuiker
1 ½ - 2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
1-2  eetlepels natuurazijn
2 lente-uitjes, ca.2 cm lang gesneden

ฺำBereiden

1.Verhit de olie in een grote koekenpan of wok, knoflook toevoegen en bak totdat ze bijna licht goudbruin worden. Kipfilet toevoegen en even goed roerbakken tot de kipfilet bijna gaar is.  Voeg Thaise geroosterde chilipasta toe en even goed roerbakken.






2. Voeg spitskool toe en eventjes roerbakken. Voeg mihoen toe en goed roerbakken. Voeg vissaus, sojasaus, rietsuiker, water en natuurazijn toe, goed roerbakken. Proef en breng zo nodig op smaak met vissaus, sojasaus, suiker of natuurazijn. Als de mihoen te droog is, voeg dan een beetje water toe ( 1-2 eetlepels extra, niet te veel anders wordt het te zacht)








3.Voeg taugé en lente-uitjes toe, eventjes goed roerbakken. Zet het vuur uit.

4.Schep de roergebakken mihoen op een bord. Eet smakelijk. 

Thaise woorden

Mihoen - Sen-mie  เส้นหมี่
Kip - Kai   ไก่ 
Roerbakken - Phad   ผัด
Thaise geroosterde chilipasta - Nam-prik-phaow  น้ำพริกเผา


Ga naar  Thaise ingrediënten

                Thaise recepten

Reacties

  1. Hey Piyawadee, heerlijk gerecht! Moet de mihoen eerst geknipt worden? Bij mij waren de slierten lang en kleefde een beetje bij aan elkaar. Ga het nog veeeel vaker maken :-)

    Greetz Martijn Wanders

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Martijn Wanders,

    sorry voor mijn late reactie.... ik ben zo non actief geweest .... beetje druk ... en vakantie en familie bezoek ..... maar nu ben ik er weer.

    mihoen kan je knipen of niet, het hang af van jouw voorkeur.

    heb je het goed uitlaten lekken? Ik gebruik altijd Thaise mihoen (WAI WAI). Daar heb ik geen probleem mee dat het kleeft.

    Bedankt voor je reactie :)

    Gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts