Roergebakken varkensvlees met zwarte peper : Moé Phad Phrik-thai-dam

Roergebakken varkensvlees met zwarte peper : Moé Phad Phrik-thai-dam หมูผัดพริกไทยดำ


Eenvoudig wok gerecht en lekker.






Voor 2 personen

Ingrediënten

250 gram varkensvlees (bijv. magere varkenslappen of hamlappen), snijd het vlees in  plakken

½ ui, in reepjes

1 paprika, in repen of blokken gesneden

2-3 lente-uitjes, ca.2 cm lang gesneden

2-3 tenen knoflook

2-3 theelepels zwarte peper

1 korianderwortel (indien je deze hebt)
1 ½ - 2 eetlepels oestersaus

1 ½ - 2 eetlepels sojasaus

½ theelepel rietsuiker

1 theelepel sesamolie

1 -2 eetlepel plantaardig olie (bijv. rijstolie)

3-5 Thaise chilipeper, schuin gesneden

3-6 eetlepels water



Bereiding

1.Meng de oestersaus, sojasaus, sesamolie en rietsuiker, met het vlees in een kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat deze tenminste 30 minuten staan.

2.Doe de zwarte peper, korianderwortel en de knoflook in een vijzel en maal deze met een stamper tot een grove pasta.

3. Verhit de olie in de wok en roerbak de zwarte peper, korianderwortel en de knoflook pasta tot de geur vrijkomt. Het vlees toevoegen en enkele minuten roerbakken. Voeg water toe en eventjes roeren



4. Voeg ui en paprika toe en goed roerbakken. Proef en breng zo nodig op smaak met oestersaus of sojasaus. Voeg lente-uitjes en Thaise chilipeper toe, eventjes roeren. Zet het vuur uit.



5. Serveer met rijst.


 
Thaise woorden :
 
varkensvlees - moé    หมู
roergebakken - phad    ผัด
zwarte peper - phrik-thai-dam    พริกไทยดำ
zwart - dam   ดำ

Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts