Gestoomde kippenbouten met geelwortel en citroengras : Kai neung Khamin Takrai

Gestoomde kippenbouten met geelwortel en citroengras : Kai neung Khamin Takhrai   ไก่นึ่งขมิ้นตะไคร้

Dit recept is eenvoudig en lekker.


Voor 2 persoenen

Ingrediënten

2 kippenbouten, in 6 stukjes hakken/snijden

½ spitskool  en snij deze in  twee tot vier stukken
Voor de geelwortel-citoengras pasta om te marineren

2 stengels citroengras, in zeer dunne ringen gesneden

4-5 cm verse geelwortel(koenjit), in dunne ringen gesneden

2 sjalotjes, in dunne ringen gesneden

1- 1 ½ theelepel grof zeezout

3-4 Thaise Gedroogde chilipepers

1-2 tenen knoflook, gepeld


 Doe de citroengras, verse geelwortel, de sjalotjes, knoflook en Thaise gedroogde chilipepers in een vijzel en maal met een stamper tot een pasta.







Voor pittige Thaise dipsaus : nam tjim sea food

9-15 Thaise chilipepers

3 eetlepels vissaus

2 ½ eetlepels limoensap of citroensap

½ theelepel suiker

2 tenen knoflook


Doe de Thaise chilipepers en de knoflook in een vijzel en maal met een stamper tot een grove pasta. Schep het uit de vijzel in een kom en voeg de vissaus, limoensap en suiker toe, roer het goed door elkaar. Proef en breng zo nodig op smaak. Zet het apart.





Bereiding :

1. Doe de stukjes kippenbouten in een grote schaal en marineert het met de de geelwortel-citoengras pasta, meng goed. Laat de kippenbouten afgedekt minstens ca. 30 minuten op een koele plek marineren.




2. Breng in de stoompan  een laagje (bijna de helft van de stoompan) water aan de kook. Leg de spitskool bij de kippenbouten....  in een schaal en doe deze schaal in de stoommand,   bovenop de stoompan met het  laagje  kokend water . Leg het  deksel erop en stoom de spitskool en de kip net zo lang  totdat de kippenbouten gaar zijn. ( ca. 25-40 minuten)



3. Haal de schaal uit van de stoommand en serveer de kippenbouten met de chili-limoen saus, eet het met rijst.




Tip:
● Om de sterke geur van de knoflook te verminderen, kan je de Thaise dipsaus (vissaus, suiker en chilipepertjes en knoflook) in de magnetron verwarmen en  voeg daarna  limoensap toe. Of gebruikt minder knoflook.



Thaise woorden:

Kip : Kai      ไก่

Gestoomde : neung    นึ่ง

Geelwortel : Khamin   ขมิ้น

Citroengras : Takhrai   ตะไคร้


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts