Gegrilde schouderkarbonade : Khor moé jang

Gegrilde schouderkarbonade : Khor moé jang  คอหมูย่าง

Makkelijk om te maken. Kan ook als BBQ en eet het met een pittige Thaise dipsaus.

Je gebruikt een groot stuk ongesneden schouderkarbonade, verwijder het bot en snij het in plakken van ca. 2.5  cm.


 
Voor 2-4 personen
Ingrediënten :

500 gram schoudekarbonade [snijd zoals hier boven geschreven] prik de schouderkarbonade overal in met een vork of punt van een mes

2-3 tenen knoflook
2-3 korianderwortel, fijn gesneden
1 theelepel peperkorrels
1 eetlepel maggi
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel honig
 
Voor pittige Thaise dipsaus :
3 tenen knoflook
15-25 Thai Bird’s eye chili [Thais Extra Heet Chilli] , hang van af hoe pittig je  het wilt
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
 
In de vijzel chilipepertjes en knoflook grof pureren. ( of plet de knoflook en de chilipepertjes met een hakmes en maak het gehakt fijn).  Schep het in een kom. Voeg vissaus, azijn, limoensap en suiker toe. Roer het geheel totdat de suiker is opgelost.




Bereiden

1. In een vijzel de knoflook, peperkorrels en korianderwortel grof pureren. Meng schouderkarbonade, grof gepureerd knoflook, peperkorrels en korianderwortel, maggi, lichte sojasaus, vissaus en honig in een grote kom goed door elkaar en laat het vlees afgedekt met plasticfolie in een koelkast ca. 3-4 uur staan.




 
2.Rooster ze op de BBQ of onder de grill mooi bruin en gaar.
 
3.Snijdt het vlees in een plakken. Leg het op een bord en eet het met pittige dipsaus of schenk dipsaus over het vlees. Serveer het met verse groente bijv. bladsla, komkommer of wortelen.




Tips:

● Om de sterke geur van de knoflook te verminderen, kan je de Thaise dipsaus (vissaus, suiker en chilipepertjes en knoflook) in de magnetron verwarmen en daarna  limoensap en azijn toevoegen. Of gebruikt minder knoflook.


Ga naar  Thaise ingrediënten

                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts