Roergebakken knapperige witvis met heilige basilicum : Phad Ka-praow Plaa Krob

Roergebakken knapperige witvis met heilig basilicum : Phad Ka-praow Plaa Krob ผัดกะเพราะปลากรอบ


Dit recept is eenvoudig te maken.





Voor 2 personen
Ingrediënten 
200-400 gram witvisfilet
Olie voor visfilet frituren
2-3 eetl. plantaardig olie
2-3 tenen knoflook
10-15 Thaise bird’s eye-pepers of of gedroogde chili pepers (hang van af hoe pittig je het wilt)
1 ½ eetl. oestersaus
Vissaus
Lichte sojasaus
½ theel. suiker
¼ kop (ca. 60 ml) water
Handvol heilige basilicum of Thaise basilicum of gewone basilicum


½ ui, in reepjes gesneden
1 handvol haricot of sperziebonen, schuin gesneden ca. 2-3 cm. lang
½ winterpeen, in blokjes gesneden
Handvol champignons, in plakjes gesneden
2 lente-uitjes, in 2.5 cm. gesneden


1. Spoel de visfilet af met koud water en dep deze droog.( eventueel met wat zout bestrooien). Snij de visfilet in stukken. Verhit de olie in een pan op half hoog vuur tot de olie heet is, leg de visfilet erin en frituur totdat de vis mooi goudbruin wordt. Voorzichtig met een schuimspaan uit de olie halen, op keukenpapier laten uitlekken.



2. Stamp knoflook en chilipepers fijn in een vijzel. Of fijngehakt met een mes.



3. Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook en chilipepers op matig vuur tot de geur vrij komt. (Let op : de chilipepers geven tijdens het bakken een scherpe lucht). Voeg reepjes ui toe en eventjes roerbakken.



4. Voeg champignons en winterpeen toe, eventjes roerbakken. Water toevoegen en voeg haricot toe. Voeg oestersaus, vissaus, lichte sojasaus, suiker en lente-uitjes toe. Even goed roerbakken. Proef en breng zo nodig op smaak.



5.Voeg heilige basilicum, lente-uitjes en de gebakken visfilet toe en snel roerbakken en meng het geheel goed door elkaar. Zet het vuur uit.



6.Serveer met rijst.




Thaise woorden :

vis : Plaa  ปลา
knapperig : Krob  กรอบ
heilige basilicum : Ka-praow   กะเพรา


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten


Reacties

Populaire posts