Zelf Thaise rode curry pasta maken



Zelf Thaise rode curry pasta maken:
Normaal maak ik altijd zelf curry pasta. Het is niet moeilijk als je alle ingrediënten hebt dan kan je zo beginnen.


Als je niet van erg pittig eten houdt, kan je minder chilipepers gebruiken.


Thaise rode curry pasta recept:

Voor ca. 100 gram curry pasta.
Ingrediënten:

15-17 gedroogde kleine rode chilipepers
5-9 gedroogde grote rode chilipepers
1 theel. grof zeezout
1 theel. fijngehakte galanga
1 eetl.  in dunne ringen gesneden citroengras (alleen het witte deel)
1 theel. fijngehakte kaffirlimoenschil
1 theel. fijngehakte korianderwortels
2 eetl. fijngehakte knoflook
4 eetl. dunne ringen gesneden sjalotjes ( ca. 2-3 sjalotjes)
7 korrel pepers, verse gemalen
1 eetl. korianderzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 theel. komijnzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 theel. garnalenpasta


1. Verwijder de zaadjes van de gedroogde chilipepers. Laat de chilipepers in water weken  totdat ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof.

2. Doe de chilipepers en zout in een vijzel en stamp ze goed samen. Voeg galanga, citroengras, kaffirlimoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.

3. Voeg knoflook, sjalot, peper, korianderzaad, komijnzaad en garnalenpasta toe en stamp ze goed door elkaar, tot het mengsel een gladde pasta vormt.


Je kunt ook als hulp een staafmixer gebruiken. Ik doe altijd alles eerst in een vijzel goed stampen en daarna  het mengsel in een mengbeker en verder pureren met staafmixer totdat het een gladde pasta vormt.

Bewaren in een luchtdicht afgesloten potje in de koelkast (ca. 2 week houdbaar).
Of bewaren in een ziplock zak  (plet het geheel totdat de zak plat is)  en sluit de zak goed en bewaar het in de vriezer.


Zelf vegetarische Thaise rode curry pasta maken:
Ben je vegetariër en wil je zelf Thaise curry pasta maken. Geen probleem!!
Voeg dan geen garnalenpasta toe.  Misschien  is de  smaak en kleur ietsje anders dan normaal, maar het is zeker lekker.


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Lieve Piyawadee,
    Sawadeekrap...
    Kophumkap makmah, of kophumkap lailaiduh..

    voor alle lekkere (alloi makmah!)recepten, ik wou dat ik alles tegelijk kon proberen!

    Mocht je ooit een keer een keukenhulpje nodig hebben, dan zou ik me vereerd voelen onder jouw supervisie te mogen begeven! Dit is pure kunst!

    Ik hoop dat je zo door gaat!

    groetjes Yip

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Yip

    Sawasdee kha ^^ Khob khun mak mak kha

    Bedankt voor je reactie.... erg leuk om te horen.

    Als ik hulp nodig heb dan zou ik je hulp in roepen. ^^


    groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jummie. Dit blog had ik niet voor voor eten moeten lezen. Het water loopt me in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Goedkope vliegtickets

    Bedankt voor jou leuke reactie :)

    groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eindelijk een degelijk recept! Gin di ti dai rutjak kap

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts