Zelf Thaise groene currypasta

Zelf Thaise groene currypasta maken 
Normaal maak ik altijd zelf curry pasta. Het is niet moeilijk als je alle ingrediënten hebt dan kan je zo beginnen.
Als je niet van erg pittig eten houdt, kan je minder chilipepers gebruiken.




Voor ca. 120 – 150 gram
Ingrediënten

15-19 kleine groene chilipepers (ca. 20-30 gram) [hang van af hoe pittig je wilt, maar voor 30 gram is het wel echt pittig]

5-9 grote groene pepers, in ringen gesneden

1 theel. grof zee zout

1 theel. fijngehakte galanga (laos)

1 eetl. dunne ringen gesneden citroengras (alleen het witte deel)

½ theel. fijngehakte kaffirlimoenschil

1 theel. fijngehakte korianderwortels

2 eetl. fijngehakte knoflook (ca. 17 gram)

4 eetl. dunne ringen gesneden sjalotjes ( ca. 2-3 sjalotjes (ca.31 gram))

7 korrel peper, verse gemalen

1 eetl. korianderzaad, geroosterd (zonder olie) en daarna verse gemalen

1 theel. komijnzaad, geroosterd (zonder olie) en daarna verse gemalen

1 theel. garnalenpasta (shrimp paste uit Thailand)



1. Doe de chilipepers en zout in een vijzel en stamp ze goed samen. Voeg galanga, citroengras, kaffirlimoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.



2. Voeg knoflook, sjalot, peper, korianderzaad, komijnzaad en garnalenpasta toe en stamp ze goed door elkaar, tot het mengsel een gladde pasta vormt.


Je kunt ook als hulp een staafmixer gebruiken. Ik doe altijd alles eerst in een vijzel goed stampen en daarna het mengsel in een mengbeker en verder pureren met staafmixer totdat het een gladde pasta vormt.



Bewaren in een luchtdicht afgesloten potje in de koelkast (ca. 2 week houdbaar).
Of bewaren in een ziplock zak (plet het geheel totdat de zak plat is) en sluit de zak goed en bewaar het in de vriezer.


 
Zelf vegetarische Thaise groene curry pasta maken
 
Ben je vegetariër en wil je zelf Thaise curry pasta maken. Geen probleem!!

Voeg dan geen garnalenpasta toe. Misschien is de smaak en kleur ietsje anders dan normaal, maar het is zeker lekker.


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Vandaag deze curry pasta gemaakt... na een halfuurtje brandende ogen, neusgaten en keel was ik klaar. hierna meteen gebruikt voor een curry met kip en rijst. Wat een enorm lekker en goed recept! bedankt:D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo M.Vellekoop,

    Als het maar goed gesmaakt heeft. ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sawadee Khap Piyawadee,

    Bedankt voor je heerlijke recepten, maak er elke week wel 3 of 4. Vraag: bij de rode currypasta verwijder je de zaadjes van de pepers, bij de groene niet, is dit bewust ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sawadee Ka Teun,

    Bedankt voor je reactie, wat leuk om te horen. Ik hoop dat het allemaal smaakt.

    Bij de groene currypasta verwijder ik de zaadjes niet, omdat de pepers vers zijn en daardoor makkelijker te stampen zijn. Bij de rode currypasta gebruik je gedroogde rode pepers en die zaadjes zijn droog en hard en daardoor moeilijker fijn te maken (stampen).

    Bij de rode currypaste gebruik je de gedroogde rode pepers, en niet de verse, omdat dit volgens origineel Thai recept is.

    Groetjes,
    Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoeveel van deze pasta gebruik je in een curry voor 3 personen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo quartje,

    voor 2 tot 4 personen gebruik ik ongeveer twee tot drie eetlepels, maar als je niet zo van pittig houd, moet je minder gebruiken. Voor meer informatie kan je mijn site kijken voor het recept van groene curry:

    http://thaiseten.blogspot.com/2009/12/khaeng-khiew-waan-kai-groene-curry-van.html

    groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi piyawadee bedoel je met garnalenpasta trassi?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi surinaams eten,

    wat ik gebruik is Shrimp paste (in engels).

    en mijn voorkeur is de thaise garnalenpasta omdat deze zacht is.

    de laatse op deze site:

    http://www.aziatische-ingredienten.nl/trassi/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts