Thaise salade met gegrilde varkensvlees : Jam Moe Jaang

Thaise salade met gegrilde varkensvlees : Jam Moe Jaang
ยำหมูย่าง

Dit recept is eenvoudig en snel te maken. Het heeft een goede combinatie smaak van zuur, zout en zoet en is pittig.







Voor 2-3 personen

Ingrediënten

250 – 300 gram Varkensvlees bijv.  Varkensfiletlapje, hamlap

½ ui, in dunne plakjes gesneden

1/3 komkommer, geschild en gehalveert in de lengte en in dunne plakjes gesneden

Blaadjes sla

1 bosje koriander, ca. 1.5-2 cm. gesneden (als je deze niet hebt, zonder kan het ook)

½ -1 tomaten of 5-6 kerstomaten of snoep tomaten, in een partjes gesneden



Voor marinade (varkensvlees)

Sojasaus, beetje olijfolie en peper

1. Meng varkensvlees met sojasaus, beetje olijfolie en peper in een kom voor ca. 30 min.


Voor de thaise salade dressing

2-3 teentjes knoflook

10-15 verse chilipepertjes of gedroogde chilipepertjes  (hangt af van hoe pittig je het wilt)

3-4 eetlepels Thaise vissaus

3-4 eetlepels limoensap of citroensap

1-2 theelepels suiker

1. In vijzel chilipepertjes en knoflook grof pureren. ( of plet de knoflook en de chilipepertjes met een hakmes en fijngehakt maken.)

2.Doe de vissaus, suiker en chilipepertjes en knoflook in een kom en verwarm deze in een magnetron ca. 30 sec.  Roer het geheel totdat de suiker is opgelost.

3.Voeg limoen sap toe. Proef en breng het zo nodig op smaak met vissaus, limoensap of suiker. Zet de dressing apart.



Bereiden


1.Verwarm een koekepan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Leg het vlees in de pan en bak het vlees beide kanten gaar totdat het lichtbruin kleurt.  Haal het vlees uit de pan en  laat het even rusten voordat je gaat snijden.



2.Snijdt  het vlees in een dunne plakken.



3. Doe de blaadjes sla, ui, tomaten, komkommer, koriander en het vlees in een grote kom, schenk de dressing erover en mix het geheel goed door elkaar.




4.Schep alles op een bord en serveer. Eet het met rijst.



Tip :
● Als je niet zoveel van  knoflook houd, kan het ook zonder

● Om de sterke geur van de knoflook te verminderen,  kan je de Thaise salade dressing  (vissaus, suiker en chilipepertjes en knoflook)  in de magnetron verwarmen.


Thaise woorden :
Thaise salade : Jam    ยำ
Varkensvlees : Moe     หมู
Gegrilde : Jaang          ย่าง


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts