Pikante Thaise kipgehakt salade : Laab Kai

Thaise kip salade : Laab Kai   ลาบไก่

Deze pikante Thaise kipgehakt salade is makkelijk te maken. Lekker pittig, zuur en zout van smaak. Heerlijk om met rijst of kleefrijst te eten.



Ingrediënten

320 gram kipfilet, hak de kip fijn of stop het in een keukenmachine

6 el. verse limoensap

2 ½ el. vissaus

60 gram sjalotjes, in ringen gesneden

1-2 theelepel gemalen gedroogde Thaise chilipeper (zie Tip)

2 el. geroosterde gemalen kleef rijst (zie Tip)

2-3 lente-uitjes, in ringen gesneden

2-3 Mexicaanse koriander, in lengte 1 cm. gesneden (als deze niet hebt, zonder kan het ook)

2 bosjes koriander, 1 cm. gesneden

Half handvol Thaise munt blaadjes

Thaise kipgehakt salade : Ingrediënten
limoen
kipgehakt

1.Doe de kipgehakt met 4 el. limoensap in een grote kom, mix het goed samen.
kipgehakt met limoensap


2.Doe de kipgehakt in een steelpan en verhit de steelpan op matig vuur, af en toe goed roeren tot het gaar is. Zet het vuur uit. Voeg sjalotjes toe en samen mixen.

Pikante Thaise salade

3.Voeg vissaus, de rest van limoensap, gemalen gedroogde Thaise chilipeper en geroosterde gemalen kleef rijst toe en meng het samen. Lente-uitjes, Mexicaanse koriander en Thaise munt toevoegen en meng alles goed. Proef het smaak en breng zo nodig op smaak met vissaus, limoensap of gemalen gedroogde Thaise chilipeper.




5.Schep het kipmengsel op het bord. Eet met rijst of kleefrijst en verse groente zoals komkommer, blaadjessalade of winterpeen.

Pikante Thaise kipgehakt salade
Thaise salade


Thais woord :

Kip : Kai     ไก่

gehakte vlees (zoals kip, eends, varkensvlees, rundvlees en vis) met smaakmaker en kruiden samen mengen heet in het Thais : Laap      ลาบ

Tip:

-Voor geroosterde gemalen kleefrijst : bak kleefrijst in een droge pan goudbruin. Haal de pan van het vuur en maal de rijst tot poeder met een vijzel met stamper of in een keukenmachine.

-Voor gemalen gedroogde Thaise chilipeper : bak gedroogde Thaise chilipeper in een droge pan tot het beetje licht bruin wordt. Haal de pan van het vuur en maal de chilipeper tot poeder met een vijzel met stamper. Bewaar de afgekoelde gemalen gedroogde Thaise chilipeper in een glazen potje op een koele, droge plek.



Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. gister deze heerlijke salade gemaakt.
    echt lekker fris en pittig.

    gr. Winfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Winfred,

    Leuk om te horen dat het heelijk smaakt. ^^

    gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi piyawadee,

    vandaag maar weer de kip salade maken.
    maar ik heb een vraagje!
    Heb je ook het recept voor de krokant gebakken makreel salade?
    die kun je hier in Arnhem bij Rung ook eten...heerlijk.

    gr.Winfred

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Winfred,

    Het gerecht komt me niet bekend voor, maar als je weer naar Rung gaat vraag dan naar de Thaise naam van het gerecht en misschien dat je een fotootje ervan kan maken. Met de Thaise naam van het gerecht, kan ik waarschijnlijk wel verder.

    gr, Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Piyawadee,

    ik heb een site gevonden wat je mischien wel intressant vind ;
    http://asiarecipe.com/
    klik op het land en vind de recepten.

    gr. Winfred

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Winfred,

    Bedankt voor de tip. Ik zal zeker eens kijken.

    gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts