Thaise Loempia : Poopia


Overheerlijke Thaise loempia's. Makkelijk te maken voor feestjes of voor snack tussendoor.





Voor 20 loempia's

Ingrediënten
20 ontdooide loempiavellen (21.50 cm x 21.50 cm)
frituur olie
loempiavellen

bloem-papje

1 theelepel bloem, opgelost in een beetje water (voor het lijmen van de vellen)


Voor de vulling

50 gram Vermicelli noedels (Bihoen), week deze  in warm water totdat ze zacht zijn. Giedt deze  af en snijdt deze  in kortere slierten
22 gram gedroogde shiitake, week deze in water totdat deze zacht zijn.  Neem deze uit het water en snijdt deze in reepjes ( je kan ook verse shiitake gebruiken, ca. 60-70 gram)
½ theelepel peper
3 tenen knoflook
3 korianderwortels 
2 tablespoons plantardige olie
180 gram varkensgehakt
80 gram winterpeen, dunne reepjes gesneden (erg dun gesneden)
180 gram spitskool, in reepjes gesneden
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepel oestersaus

Vermicelli noedels


dipsaus : Sweet Chilli Sauce


Vulling : bereiden

1. In vijzel:  pepers , knoflook en koriander wortel grof pureren. In braadpan olie verhitten en mengsel van pepers, knoflook en koriander roerbakken tot de geur vrijkomt (matig vuur).





2. Voeg varkensgehakt toe en enkele minuten roerbakken tot het vlees bijna gaar is. Voeg dan shiitake, Vermicelli noedels, 1 eetlepel sojasaus, wortel en spitskool toe en roerbakken tot het goed gekookt is.











3. Breng het op smaak met de rest van sojasaus en oestersaus,  eventjes roerbakken. Zet het vuur uit en laat het geheel afkoelen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------
Loempia maken
1. Neem 1 vierkant loempiavel en leg deze met de hoek naar je toe. Leg 2 eetlepels vulling bijna in het middel van het vel. (iets naar de benedenhoek)



2.Vouw deze hoek over de vulling heen en rol het een beetje naar voren ,vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het geheel stevig op en plak de randen met een bloem-papje vast. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.






3. Verhit frituurolie tot ca. 175-180 ˚C en frituur daarin de loempia’s (vier of vijf gelijk) totdat deze goudbruin zijn.  Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met zoete chilisaus.






Thais woord :
Loempia : Poopia  ปอเปี๊ยะ

TIP: altijd de nog niet gebruikte loempiavellen met een vochtige doek afdekken om uitdroging te voorkomen.


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts