BBQ Spareribs of krabbetjes



Makkelijk en eenvoudig te maken.








Voor 2 personen
Ingrediënten

500-600 gram spareribs of krabbetjes, prik het overal in met een vork of punt van een mes
1 ½ eetl. honig
2 eetl. lichte sojasaus
2 eetl. oestersaus
1 ½ eetl. olijfolie
½ theel. Versgemalen peper
1-2 tenen knoflook, gehakt (of gebruik knoflookpoeder)
1 korianderwortel (zonder kan het ook)

Tip : Als je het nog pittiger wilt, voeg dan Thaise gemalen gedroogde chilipepertjes toe.



1. Pureer de knoflook en korianderwortel tot een pasta (in een blender of een vijzel). Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar met marinade. Dek ze af met plasticfolie en zet ze tenminste 3 uur in de koelkast, maar liever de hele nacht. (i.p.v. een grote kom kan je ook een grote diepvrieszak gebruiken)

Als je geen korianderwortel hebt, kan je ook alleen knoflookpoeder en versgemalen peper gebruiken.



2. Rooster ze op de BBQ of onder de grill mooi bruin en gaar.


3. Eet het met rijst, patat of aardappelen.

Reacties

Populaire posts