Saté met pindasaus

Normaal is Thaise saté aan stokjes geregen. Maar je kan saté ook zonder stokjes serveren.






Voor 2-3 personen
Ingrediënten

1 ½ -2 kipfilet of varkensfilet, in blokjes of stukjes gesneden
1 -2 eetl. kerriepoeder
½ theel. zout
1 – 1 ½ eetl. bruine suiker
100 ml kokosmelk (kan je eventueel vervangen door koffiemelk, of 50 ml kokosmelk + 50 ml koffiemelk)

1 -1 ½ eetl. geconcentreerde tamarindepasta
3 eetl. bruine suiker
2-3 eetl. pindakaas
1 eetl. vissaus
1 eetl. rode curry pasta
180 ml kokosmelk ( ¾ cup) ( kan je eventueel vervangen door koffiemelk of 125 ml kokosmelk en 55 ml. koffiemelk)

Saté fusion : Soms ingrediënten

Komkommersalade
1/3 cup warm water
1/3 cup azijn
¼ cup suiker
1-2 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
4-5 Thaise bird’s eye-pepers of rode pepers, fijn gesneden
½ komkommer, halveer in de lengte en in dunne plakjes gesneden

Voor komkommersalade : Meng warm water en suiker in een kom en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Voeg azijn toe en goed mengen. Komkommer, pepers, en sjalotjes toevoegen. Laat de komkommersalade in de koelkast staan.



Voor saté met pindasaus :
1. In een kom, meng kipfilet of varkensvlees, kerriepoeder, zout, bruine suiker en kokosmelk samen. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem tenminste 30 minuten in de koekast.
2. Verhit de kokosmelk (125 ml) in een pan of wok. Laat het zachtjes koken totdat er een olielaagje uit de kokosmelk komt. Voeg de currypasta toe en roerbak tot de geur vrijkomt en er rode olie uitkomt, voeg pindakaas toe en even goed roeren.

3. Kipfilet toevoegen en goed door elkaar roerbakken. Voeg geconcentreerde tamarindepasta, suiker en vissaus toe en even goed roeren tot de kipfilet gaar is. Voeg de rest van de kokosmelk toe, eventjes roeren en proef en voeg zo nodig meer suiker, tamarindepasta of vissaus toe. Breng het mengsel even aan de kook en zet het vuur uit.

4. Serveer met de rijst en komkommersalade.




Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts