Heb je vragen?

Mocht je een vraag willen stellen of een opmerking willen plaatsen of een advies geven dan kan dit altijd.......


Ik zal proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden en zie je reaktie(s) graag tegemoet


Groetjes van Piyawadee

Reacties

  1. Dag Piyawadee,

    Ik ben een paar jaar geleden in Thailand geweest. Ik hou erg van de Thaise keuken, in het bijzonder de curry's. Toch één probleempje: mijn vriend lust geen kokosmelk. Ken jij een recept voor een curry zonder kokosmelk? Of door wat kan je dit vervangen?

    Alvast bedankt.
    Lien
    (je kan me mailen op lien_frederix@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Lien

    Sorry voor een beetje lang wachten voor antwoord van je vraagje. Ik heb een beetje druk ^^
    Voor curry's zonder kokosmelk heb ik geen recept voor jou, maar je kan kokosmelk wel vervangen door melk of koffiemelk of sojamelk.

    bijvoorbeeld : als je rode curry wilt maken

    1.Verhit de olie (1-2 eetl.) in een pan en roerbak de rode curry pasta 1-2 minuten op matig vuur, of tot de geur vrijkomt.
    2.Vlees toevoegen en enkele minuten roerbakken.
    3.Voeg melk (of koffiemelk) toe. (als het te romig voeg je dan een water bij of je kunt melk : water 1:1 of 2:1 bij volume hang van af hoe romig je wilt)
    4.Voeg vissaus en een beetje suiker toe en breng aan de kook. Proef en voeg zo nodig meer vissaus toe.
    5.Voeg Thais basilicumblad toe, eventjes roeren, breng het nogmaals aan de kook en zet het vuur uit.

    Voor andere curry's kan je ook ongeveer zelfde manier doen. Smaakt dan misschien iets ander dan dat je kokosmelk gebruikt, maar het is ook wel goed.

    Ik hoor het graag weer van je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Graag zou ik weten waar ik een thaise groene curry kruiden/specerijenmix kan kopen ZONDER VIS OF SCHAALDIER, (vegetarisch) of hoe ik dit zelf kan samenstellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo schimmel123,
    Ik heb vandaag het recept voor Thaise groene curry pasta (ook voor vegetarisch) geplaatst, ik hoop dat je hier wat mee kan.

    gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi ,
    ik wil graag wekelijks verse thaise basilicum, is dat ook op een andere manier dan via de winkel te verkrijgen? Kan ik bv zelf een plant kweken? En zoja, hoe kom ik aan de zaadjes? Of kan het per post worden verstuurd? Om het te halen, moet ik 30 km rijden.

    Gr Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Linda,

    Sorry voor late reactie.

    De zaadjes verkopen ze bij de tuincentra, de naam van de zaadjes is Basilicum - Siam Queen

    Ik heb deze basilicum ook zelf gekweekt en dat gaat prima.

    op google kan je sites van webwinkels vinden.

    groetjes,
    Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Piyawadee,

    mijn man en ik zijn grote liefhebbers van de Thaise keuken. Ik heb een behoorlijke verzameling kookboeken met Thaise gerechten, maar kan 1 specifiek gerecht nergens vinden. Het betreft Potek, en dat hebben we eigenlijk tot op heden alleen nog maar bij Song Kwae in Amsterdam gezien en gegeten.
    Heb jij misschien een recept voor het bereiden van Potek?

    vriendelijke groet,

    Elle

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Elle,

    Als je bedoeld Potek [Thaise pikante soep met seafood] : dit is een combinatie van vis, inktvis, garnalen, krab en schelpen......

    eigelijk is dit bijna dezelfde bereiding als Tom Jam.

    zie mijn recept : http://thaiseten.blogspot.com/2010/11/pikante-zure-garnalensoep-tom-jam-koeng.html#more

    Ingrediënten

    verse seafood : inktvis, garnalen, schelpen krab en zeevis, water of kipbouillon, citroengras, verse laoswortel (galanga), kaffir-limoenblaadjes, zout, vissaus, limoensap of citroensap, oesterzwammen, 2 korianderworteljes, 4-5 sjalotjes[gekneusd], Thaise chilipepertjes, 1 hand vol heilige basilicum

    Bereiding:

    1. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg citroengras, laoswortel, korianderworteljes, sjalotjes en de kaffir-limoenblaadjes toe. Laat het paar minuten doorkoken en voeg zout toe.

    2.Doe chilipeperjes en limoennsap in een kom.

    3. Voeg eerst toe wat de langste tijd nodig heeft om gaar te worden, dus eerst krab, als de krab gaar is dan vis toevoegen, als de vis gaar is de garnalen en inktvis en schelpen erbij.... laat het een paar minuutjes koken [niet roeren]. Voeg vissaus toe. Zet het vuur uit. (eventueel kookschuim tijdens de bereiding eruit scheppen, dus niet roeren).

    4.Schep de soep in een kom [2.]. Proef en breng zo nodig op smaak. Voeg heilige basilicum toe. Serveer het.

    Ik hoop dat deze beschrijving je kan helpen.
    Groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hallo,

    Ik heb ooit in west-australie een paw-paw salade gegeten. Erg lekker. Ik zou dit graag zelf eens maken maar weet niet zeker of paw-paw groene mango of papaya is of iets anders. Navraag bij diverse winkels leverde me tot nu toe ook niets op. Kunt u me vertellen wat het precies is of hoe ik het kan maken.

    Met vriendelijke groet,
    Marita Hubers

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Marita,

    Sorry voor mijn late reply.


    Heb je misschien een foto gemaakt van het eten?

    Is het misschien gemaakt van groene papaya? .... als dat zo is dan noemen we dit 'Som Tam'

    Ik hoop dat dit helpt. ^^

    gr. Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dag Piyawadee

    Ben benieuwd of je ook thais bij mensen thuis kookt...........

    Groeten, Trea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Trea

    Nee dat niet, maar ik hoop dat je voor je gasten toch een lekker thais diner kan maken met mijn site
    groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beste Piyawadee,

    Ik heb zelf een app gemaakt voor Windows 8 genaamd Recipe4share.
    Nu kwam ik laatst op jouw blog terecht en dacht er meteen aan om jou te vragen of je ook af en toe een recept kan plaatsen in mijn app. Ik ben namelijk zelf een fan van Thaise recepten.
    Nou vraag je je misschien af wat jij daar voor winst uit haalt, maar bij elk recept kan je ook een link plaatsen. Door daar een link te plaatsen naar jouw eigen blog kan je daardoor weer meer bezoekers krijgen.
    Je moet natuurlijk wel Windows 8 hebben...
    Mocht je Windows 8 hebben en daar eerst een kijkje in mijn app willen nemen, je kan de app vinden in de Windows Store onder de naam Recipe4share of via http://tinyurl.com/recipe4share

    Met vriendelijke groet,

    Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey!

    Ik heb een vraagje. Ik heb recent een thaise bbq (moo kata) cadeau gekregen en wil hem graag gebruiken. Nu was ik op zoek naar recepten voor de marinade van het vlees, en eventuele sausjes (zowel pikant als niet pikant) voor erbij, maar vind er nergens een echt recept van. Kan je mij helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo wat een super leuke pagina! ik vind de gebakken rijst erg lekker van de thai en had het graag eens zelf gemaakt. Nu let ik erg op wat ze erin doet bij de afhaal thai en zie ik ook dat zij soja en ik vermoedt vissaus er doorheen doet, ook doet ze er een soort poeder bij nie veel maar toch een schepje en ik vermoedt dat, dat bouillon moet zijn? Ook doet zij er een klein beetje ketchup bij on de smaak een beetje te verzachten denk ik want vissaus is een vrij aanwezige smaak. Ik zie vele verschillende recepten van gebakken rijst waardoor ik niet goed weet welke te maken ;) Ook lust ik heel graag keng dang dit recept ben ik nog niet tegengekomen. Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Top site! Jammer dat ie niet meer wordt aangevuld!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hi Piyawadee, ik zoek een thaise saus waar je een bolletje sticky rice in kunt dopen, ik herinner me een donkere saus, erg pittig, waarschijnlijk met vispasta en laab kruiden. Kun jij me erbij helpen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts