Gebakken rijst met rundvlees en Thaise bird’s eye-pepers : Khaow Nua Phad Prik

Dit recept heb ik uit een Thais kookboek en zelf aangepast.










Voor 2 personen
Ingrediënten

150-200 gram rundvlees ( bijv. riblappen), in reepjes gesneden
½ ui, in reepjes gesneden
1 theel. suiker
½ theel. zout
½ theel. peper
1 eetl. sesamolie
2 eetl. tarwemeel
2-3 eetl. plantaardig olie
1 eetl. fijngehakt knoflook
1 eetl. lichte soja saus
2 eetl. oestersaus
2 eetl. reepjes gember
2 kop ( een kop van 250 ml) koude gestoomde of gekookte pandanrijst (Jasmijnrijst) of langkorrelrijst

1-2 eetl. fijn gesneden Thaise bird’s eye-pepers
Korianderbladen voor ganeren
Gesneden ijsbergsla


1. Doe rundvlees, suiker, zout, peper, sesamolie en tarwemeel in een kom en roer het geheel goed door. Marineer de rundvlees ca. 30 minuten.

2.Verhit de olie in een pan of wok op matig vuur, knoflook toevoegen en roerbak de knoflook totdat deze bijna licht-goud wordt of totdat de geur vrijkomt. Voeg gemarineerd rundvlees toe en bak het totdat het mooi bruin wordt. Voeg reepjes ui toe en eventjes roerbakken.



3.Op smaak brengen met lichte sojasaus en oestersaus (voorzichtig voor spetteren), voeg reepjes gember, gekookte rijst en Thaise bird’s eye-pepers toe. Het geheel goed roerbakken. Zet het vuur uit.




4. Leg de gesneden ijsbergsla op 2 borden en schep de gebakken rijst op de ijsbergsla. Eet het met winterpeen of komkommer.




Tips :

- Voorzichtig voor Thaise bird’s eye-pepers zijn ze vrij pittig.


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts