Gebakken rijst met Panaeng curry pasta en kipfilet : Khaow Phad Panaeng Kai

Voor 2 personen










Ingrediënten

1 kipfilet , in blokjes gesneden
2 el Panang curry pasta
2 el plantaardige olie
2 ½ -3 el kokosmelk
1-2 el vissaus
1 ½ - 2 el palm suiker of bruine suiker
350-400 gram koude gestoomde of gekookte pandanrijst (Jasmijnrijst) of langkorrelrijst
1 handvol Thaise basilicum of basilicum
1 groene pepers en 1 rode pepers, dun schuin afsnijden of in dunne ring afsnijden
2 Kafferlimoen bladen, in dunne reepjes gesneden (als je die niet hebt, geen probleem, het kan ook zonder)


2 gekookt eieren
Gebakken rijst met Panaeng curry pasta en kipfilet : Ingrediënten

1. Verhit de olie in een pan of wok tot de olie beetje heet is, voeg de Pa-naeng curry pasta toe. Roerbak de curry pasta tot de geur vrijkomt en er rode vet uitkomt.

2 .Kipfilet toevoegen en goed door elkaar roerbakken. Voeg 1 el vissaus toe even goed roeren tot de kipfilet gaar is.

3. Kokosmelk, de rest van vissaus (1 el) en palmsuiker toevoegen en enkele minuten roerbakken. Voeg Kafferlimoen bladen toe, even goed roeren. Proef en breng zo nodig op smaak. Even kort roerbakken totdat er rode olie uit de kokosmelk komt.

4. Verhoog het vuur en voeg rijst toe en schep het goed om. Voeg groene pepers, rode pepers en kafferlimoen bladen toe en even goed door elkaar roeren. Proef nog een keer en breng zo nodig op smaak met vissaus.

5. Basilicum toevoegen en even goed bakken. Zet het vuur uit.

6. Schep de rijst op een bord, garneer met basilicum blaadjes.

Eet het met een gekookt ei.



Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Wat een heerlijk gerecht! bedankt voor het recept!

    groet britta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Britta,

    ik zie dat je mijn site weer bezocht heb en dat het weer heerlijk gesmaakt heeft... erg leuk ^^

    Groetjes
    Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook deze was weer erg lekkrer!!
    bedankt voor dit makkelijk te maken er erg lekkere recept.
    groetjes
    Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Erik,

    bedankt voor je reactie, leuk om te weten dat je dat lekker vond.

    groetjes,
    Piyawadee ^^

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts