Roerbakken wit asperges met varkensvlees en garnalen : Phad Noa-mai-farang




Voor 2 personen:

Ingrediënten

450-500 gram geschilde wit of groen asperges, in schuine stukjes van 3-4 cm
160 gram varkensvlees, in dunne plakjes gesneden
4-6 rauwe garnalen, gepeld en van de zwarte darm ontdaan
2 eetl. Sojasaus
1 ½ el. Oestersaus
1 theel. Vissaus
4 eetl. Water
½ theel. suiker
1 eetl. Knoflook, fijne gehakt
1 ½ -2 eetl.

Roerbakken wit asperges met varkensvlees en garnalen-Ingrediënten

1. Olie in wok of pan verhitten, knoflook toevoegen en bak tot dat ze bijna licht goudbruin worden. Voeg varkensvlees toe en eventjes roeren, voeg daarna 1 eetl. sojasaus toe en 1-2 min roerbakken tot dat deze bijna gaar is. Voeg garnalen toe en roerbak 1-2 min tot ze bijna gaar zijn.
Olie in wok of pan verhitten, knoflook toevoegen en bak tot dat ze bijna licht goudbruin worden.
Voeg varkensvlees toe en eventjes roeren, voeg daarna 1 eetl. sojasaus toe en 1-2 min roerbakken tot dat deze bijna gaar is. Voeg garnalen toe en roerbak 1-2 min tot ze bijna gaar zijn.

2. Zet het vuur hoog en voeg asperges toe, eventjes omscheppen en water ( 4 eetl) toevoegen. Voeg de rest van sojasaus (1 eetl.), 1 ½ eetl oestersaus,1 theel. vissaus en ½ theel. suiker toe, goed roerbakken tot dat asperges gaar zijn. Proef en breng zo nodig op smaak met vissaus of oestersaus of sojasaus. Zet het vuur uit.
Zet het vuur hoog en voeg asperges toe, eventjes omscheppen en water ( 4 eetl) toevoegen.Voeg de rest van sojasaus (1 eetl.), 1 ½ eetl oestersaus,1 theel. vissaus en ½ theel. suiker toe, goed roerbakken tot dat asperges gaar zijn.
Proef en breng zo nodig op smaak met vissaus of oestersaus of sojasaus.Zet het vuur uit.

3. Serveer met de rijst.


Thaise woorden :

Roerbakken - Phad  ผัด
asperges - Noa-mai-farang   หน่อไม้ฝรั่ง


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts