Pittige roerbakken rundergehakt met heilig basilicum : Phad Ka-praow Nua Sab




Voor 2 personen

Ingrediënten :

250 gram rundergehakt of half om half of gehakt kipfilet
4-5 tenen knoflook
15-20 kleine rode of groene Thaise chilipepers (Thaise bird’s eye-pepers)
1 ½ -2 el. Plantaardige olie
1-2 el. oestersaus
2-3 tl. Vissaus
1- 1 ½ el. lichte sojasaus
½ tl. Suiker
1 handvol Heilige basilicum
3-6 el. water

Phad Ka-praow Nua Sab-Ingrediënten

1. Stamp knoflook en chilipepers fijn in een vijzel. Of fijngehakt met een mes.

Stamp knoflook en chilipepers fijn in een vijzel. Of fijngehakt met een mes.

2. Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook en chilipepers 1-2 minuten op matig vuur tot de geur vrij komt.

Verhit de olie in een wok en roerbak knoflook en chilipepers 1-2 minuten op matig vuur tot de geur vrij komt

3. Voeg gehakt toe en roerbak het geheel goed tot het gehakt gaar is. Voeg oestersaus, vissaus, lichte sojasaus, suiker en water toe. Proef en breng zo nodig op smaak.

Voeg gehakt toe en roerbak het geheel goed tot het gehakt gaar is.

4.Voeg heilige basilicum toe en roerbak de blaadjes tot ze beginnen te slinken. Zet het vuur uit.

5.Serveer met de rijst.

Serveer met de rijst



THAIS WOORD :
rundvlees - Nua   เนื้อ


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Wat een goed recept!
    Dit heb ik in Thailand steeds gegeten, het was het lekkerste.
    Maar eenmaal thuis kon ik er maar geen goed recept van vinden.
    Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts