Varkensvlees in rode panaeng currysaus met kokosmelk : Pa-naeng Mu



Voor 2 personen
Ingrediënten

250 g varkensvlees, in dunne plakjes gesneden
2 tablespoons Pa-naeng curry pasta ( panang curry pasta)
250 ml ( 1 cup) kokosmelk
2 tablespoons vissaus
1 ½ tot 2 tablespoons palmsuiker
1 rode peper
4 citroenbladen (Kaffir lime leaf)
*Thaise basilicum blaadjes (horapha leaf) ...indien je dit in huis hebt, om te ganeren.







1. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in flinterdunne, lange reepjes. Snijd 2 citroenbladen in flinterdunne, lange reepjes en scheur 2 citroenbladen




2. Halve cup (150ml) kokosmelk aan de kook brengen (niet doorkoken slechts alleen laten pruttelen)





3. Voeg de Pa-naeng curry pasta toe en roerbak de Pa-naeng curry pasta tot de geur vrijkomt en er rode olie uitkomt.




4. Varkensvlees toevoegen en enkele minuten roerbakken.





5. Voeg vissaus en suiker en ¾ van de rest van de kokosmelk (die niet gekookt is) toe en roerbak tot vlees gaar is.




6.Voeg de gescheurde citroenbladen toe.





7.Voeg de rest van de kokosmelk toe…. eventjes roeren en zet het vuur uit.





8. Doe het op een bord en garneer met rode peper reepjes, citroenbladen reepjes en Thaise basilicum blaadjes.






Eet smakelijk....Piyawadee

Tip:

● i.p.v. varkensvlees kan je rundvlees of kipfilet gebruiken.


● Varkensvlees: je kunt hamlappen, varkensfricandeau, varkensfilet etc. gebruiken.

● Maar als je kipfilet gebruikt, moet je deze in stukjes snijden. (hoef niet in dunne plakjes).

● Snijdt het vlees (varkensvlees of rundvlees) in dunne plakjes en kruis de vleeslijn, anders wordt het vlees een beetje taai als je het kookt.


bij de pijl is een vleeslijn (zie foto onder)


als je het vlees snijdt....kruis dan de vleeslijn. Zo ziet het vlees eruit als het dan gesneden is.(zie foto onder)


Deze foto (onder) in de rode cirkel is de juist manier om te snijden. En de blauwe vierkante.... is door een vleeslijn gesneden.(Fout)




Deze foto laat je zien hoe groot je het vlees moet snijden. En het vlees mag niet te dik zijn.





Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Lekker zeg! Kan je ook nog een bepaald merk curry paste aanraden voor het maken van zo'n gerecht?
    Het liefst natuurlijk zelf maken, maar daar is helaas niet altijd tijd voor. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Kees,

    Sorry voor de late reactie.

    Als ik curry paste in de toko koop, dan koop ik meestal Mae ploy of Nam Jai of X.O.

    Maar wel voorzichtig zijn met zout of vissaus toevoegen, omdat de meeste kant en klaar curry pasta al een zoutsmaak van zichzelf hebben, dus eerst even proeven voordat je zelf zout of vissaus toevoegd.

    Groetjes
    Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb het van de week gemaakt.....heeerlijk
    ok de kinderen hebben ervan genoten. bedankt

    groetjes

    erik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn te horen Erik en dat de kinderen het ook lekker vonden, bedankt voor je leuke reactie

    groetjes Piyawadee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts