Gebakken rijst met Groene curry pasta en kipfilet : Khaow Phad Khaeng Khieaw Waan Kai

Gebakken rijst met Groene curry pasta en kipfilet : Khaow Phad Khaeng Khieaw Waan Kai
Voor 2 personen















Ingrediënten

1-1½ kipfilet , in blokjes gesneden
1 ½ – 2 el Groene curry pasta
1-2 el vissaus
1 tl palm suiker of bruine suiker
2 el plantaardige olie
2 ½ -3 el kokosmelk
350-400 gram koude gestoomde of gekookte pandanrijst (jasmijnrijst) of langkorrelrijst
1 handvol Thaise basilicum of basilicum
1 rode pepers of rode Thaise bird’s eye-pepers, dun schuin gesneden
2-3 citroenbladeren, in dunne reepjes gesneden (als je die niet hebt, geen probleem. Zonder is geen probleem).

2 gekookte eieren

Gebakken rijst met Groene curry pasta en kipfilet -Ingrediënten

1.Verhit de olie in een pan of wok tot de olie beetje heet is, voeg de groene curry pasta toe. Roerbak de curry pasta tot de geur vrijkomt en er groene olie uitkomt.
Verhit de olie in een pan of wok tot de olie beetje heet is, voeg de groene curry pasta toe. Roerbak de curry pasta tot de geur vrijkomt en er groene olie uitkomt.
2.Kipfilet toevoegen en goed roerbakken door elkaar. Voeg 1 el vissaus toe even goed roeren tot de kipfilet gaar is.
Kipfilet toevoegen en goed roerbakken door elkaar. Voeg 1 el vissaus toe even goed roeren tot de kipfilet gaar is.
3.Kokosmelk, de rest van vissaus (1 el) en palmsuiker toevoegen en enkele minuten roerbakken. Voeg citroenbladeren toe, even goed roeren. Proef en voeg zonodig vissaus na smaak toe. Even kort roerbakken totdat er groene olie uit de kokosmelk komt.
Kokosmelk, de rest van vissaus (1 el) en palmsuiker toevoegen en enkele minuten roerbakken. Voeg citroenbladeren toe, even goed roeren. Proef en voeg zonodig vissaus na smaak toe. Even kort roerbakken totdat er groene olie uit de kokosmelk komt.
4.Verhoog het vuur en voeg rijst toe en roerbak het geheel. Proef nog een keer en breng zo nodig op smaak met vissaus.Basilicum toevoegen en even goed bakken. Zet het vuur uit.
Verhoog het vuur en voeg rijst toe en roerbak het geheel. Proef nog een keer en breng zo nodig op smaak met vissaus.Basilicum toevoegen en even goed bakken. Zet het vuur uit.
5.Schep de rijst op een bord, garneer met basilicum blaadjes en rode pepers. Eet het met een gekookt ei.
Schep de rijst op een bord, garneer met basilicum blaadjes en rode pepers. Eet het met een gekookt ei.
Thaise woorden :
kip - kai  ไก่
rijst - khaow  ข้าว
roerbakken - phad   ผัด
groen - khieaw   เขียว

Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts