Groene curry van kippenbouten met aubergine en Thaise basilicum : Khaeng Khiew Waan Kai



Groene curry van kippenbouten met aubergine en Thaise basilicum : Khaeng Khiew Waan Kai
Voor 2-4 personen :









Ingrediënten :
2 kippenbouten, kippenbouten (eventueel) uitbenen (bewaar de botten)
2-3 el. groene curry pasta
1 aubergine, in stukken gesneden
250 ml kokosmelk(1) (voor roerbak met groene curry pasta)
150 ml kokosmelk (2)
100 ml kokosmelk(3)
150-200 ml water
2-3 citroenbladeren, gescheurd
1 rode peper, schuin doormidden gesneden (niet op de foto)
Vissaus
½ tl. – 1 tl. Palm suiker of bruine suiker
Handvol Thaise basilicumblad



1. Verhit de anti aanbaklaag pan zonder olie en braad het vel van kippenbouten tot dat het mooi goudbruin wordt. De andere kant(het vlees) van de kippenbouten hoef je niet te braden. Zet het vuur uit. Laat de kippenbouten op een bord 10-15 minuten rusten en snijdt daarna de kippenbouten in stukjes.

(mijn bedoeling om de kippenbouten te braden is : om het vet van het kippenvel te verwijderen. Je kunt ook koken zonder braden, dat is ook goed)



2. Verhit de kokosmelk(1) in een wok of grote pan of steelpan. Laat het zachtjes koken tot de kokosmelk in een laagje olie uitkomt. Voeg de curry pasta toe en roerbak tot de geur vrijkomt en er groene olie uitkomt.


3. Voeg de stukjes kippenbouten en botten in en roerbak enkele minuten. Voeg kokosmelk(2) en water toe, een beetje roeren. Aan de kook brengen.


4. Voeg 1-2 el. vissaus en palm suiker toe, breng aan de kook, voeg aubergine toe, goed roeren en laat een paar minuten koken tot de aubergine gaar is. Proef en voeg zo nodig meer vissaus toe.





5. Voeg citroenbladeren, de kokosmelk(3), rode peper en Thais basilicumblad toe, eventjes roeren, breng het nogmaals aan de kook en zet het vuur uit.





6. Eet met rijst of spaghetti.



Tips :
* indien je geen Thaise basilicum blaadjes hebt, kan je deze door gewone basilicum vervangen.

* i.p.v. kippenbouten je kunt ook kipfilet in stukjes of varkensvlees in dunne plakjes gebruiken.

*Let wel op met curry pasta van supermarkten of Toko. Deze verschillen van zout smaken. Proef dus eerst, en voeg vissaus na smaak toe.


Thais woord :

Groen : Khieaw  เขียว

Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten



Reacties

Populaire posts