Rode curry van kippenbouten met pompoen en Thaise basilicum : Khaeng Kai Sai Fak-Thong

Voor 2-4 personen :

Rode curry van kippenbouten met pompoen  en Thaise basilicum : Khaeng Kai Sai Fak-Thong


Ingrediënten :
2 kippenbouten, kippenbouten (eventueel) uitbenen (bewaar de botten)
2-3 eetl. rode curry pasta
½ pompoen, geschild en in stukken gesneden
250 ml kokosmelk(1) (voor roerbak met rode curry pasta)
150 ml kokosmelk (2)
50-100 ml kokosmelk(3)
150-200 ml water
Vissaus
½ theel. – 1 theel. Palm suiker of bruine suiker
Handvol Thais basilicumblad

pompoen, geschild en in stukken gesneden.
pompoen, geschild en in stukken gesneden.

1. Verhit de anti aanbaklaag pan zonder olie en braad het vel van kippenbouten tot dat het mooi goudbruin wordt. De andere kant van de kippenbouten hoef je niet te braden. Zet het vuur uit. Laat de kippenbouten op een bord 10-15 minuten rusten en snijdt daarna de kippenbouten in stukjes.

Mijn bedoeling van het braden van de kippenbouten is om het vet van het kippenvel te verwijderen. Je kunt ook koken zonder braden, dat is ook goed.

2. Verhit de kokosmelk(1) in een wok of grote pan of steelpan. Laat het zachtjes koken totdat er een olielaagje uit de kokosmelk komt. Voeg de currypasta toe en roerbak tot de geur vrijkomt en er rode olie uitkomt.
Verhit de kokosmelk(1) in een wok of grote pan of steelpan. Laat het zachtjes koken totdat er een olielaagje uit de kokosmelk komt. Voeg de currypasta toe en roerbak tot de geur vrijkomt en er rode olie uitkomt
3. Voeg de stukjes kippenbouten en botten toe en roerbak het enkele minuten. Voeg kokosmelk(2) en water toe, een beetje roeren.
Voeg de stukjes kippenbouten en botten toe en roerbak het enkele minuten. Voeg kokosmelk(2) en water toe, een beetje roeren.

4.Voeg pompoen toe. Aan de kook brengen. Als de pompoen bijna gaar is, voeg 1-2 eetl. vissaus en palm suiker toe, breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken tot de pompoen gaar is. Proef en voeg zo nodig meer vissaus toe. Aan de kook brengen.
Voeg pompoen toe. Aan de kook brengen. Als de pompoen bijna gaar is, voeg 1-2 eetl. vissaus en palm suiker toe, breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken tot de pompoen gaar is. Proef en voeg zo nodig meer vissaus toe. Aan de kook brengen.
5. Voeg de kokosmelk(3) en Thais basilicumblad toe, eventjes roeren, breng het nogmaals aan de kook en zet het vuur uit.
Voeg de kokosmelk(3) en Thais basilicumblad toe, eventjes roeren
breng het nogmaals aan de kook en zet het vuur uit
6.Eet met rijst.
Eet met rijst

Tips :
*indien je geen Thaise basilicum blaadjes hebt, kan je deze door gewone basilicum vervangen.

*voor kippenbouten je kunt ook kipfilet in stukjes of varkensvlees in dunne plakjes gebruiken.

*Let wel op met rode curry pasta van supermarkten of Toko. Zijn ze verschillen van zout smaken. Proef daarom, en voeg vissaus na smaak toe.

Thais woord :

Pompoen : Fak-Thong  ฟักทอง


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Mijn vader heeft dit recept een tijd geleden voor het eerst gemaakt, het smaakte zeer zeer goed. Ik maak het nu ook zelf voor mijn 10 huisgenoten, iedereen vind het lekker. Een fantastisch recept! Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts