Thaise ingrediënten : Curry pasta's

Het is niet moeilijk om Thaise eten te maken. Als je de ingrediënten hebt gevonden dan kan je het zeker maken. Bijna alle ingrediënten kun je in Aziatische Toko's-  maar soms kan je het ook in de supermarkt kopen.

Hier laat ik je zien wat voor ingrediënten ik gebruik in mijn keuken:







Curry pasta’s

Curry pasta’s zijn gemaakt van specerijen, kruiden en aromaten die in een zware vijzel met een stamper, keukenmachine of staafmixer zijn gemalen tot je een gladde pasta hebt. Deze zijn in de toko’s of supermarkten te koop, of je kan deze zelf maken.

1. Rode Curry Pasta - Kruang Kaeng phed of Naam Prik Kaeng Phed( in Thais) : De kleur van rode curry pasta is afkomstig van gedroogde- of soms van verse rode pepers, die het hoofdingrediënt van deze pasta vormt. Deze pasta bevat standaard komijnzaad, sjalotjes, knoflook, citroengras, galanga, verse korianderwortels, peperkorrels, kaffirlimoenschil, korianderzaad, zout en garnalenpasta. Deze pasta wordt gebruikt bij de bereiding van kip, rundvlees, eend, vis, garnalen en varkensvlees curry’s en pittige roerbakkenschotels.
Rode Curry Pasta

2. Groene Curry Pasta - Kruang Kaeng kheaw waan of Naam Prik Kaeng kheaw waan (in Thais) : Deze groene curry pasta heeft verse groene pepers en verse groene Thaise bird’s eye-pepers als hoofdingrediënt. Deze wordt gebruikt bij de bereiding van kip, rundvlees, vis, zeevruchten, garnalen en varkensvlees curry’s.




3. Panang Curry Pasta - Kruang Kaeng Panaeng of Naam Prik kaeng Panaeng (in Thais) : Deze panang curry pasta heeft bijna dezelfde ingrediënten als de normale rode curry pasta. Panaeng curry is een meer droge curry dan de rode curry. Als je geen Panang curry pasta hebt, kan je ook de normale rode curry pasta gebruiken.
Panang Curry Pasta

4. Zuur Curry Pasta - Kruang Kaeng Som of Naam Prik Kaeng Som (in Thais) : Deze pasta bevat standaard grote gedroogde pepers, zout, sjalotjes, Tumicuni ( Galingale) en garnalenpasta. Wordt bij vis, zeevruchten en garnalen, waaronder zure soep verwerkt.


5. Massaman Curry Pasta – Deze van origine Indiase curry pasta heeft een mildere smaak dan de andere curry pasta. Deze pasta heeft bijna dezelfde ingrediënten als rode curry pasta maar heeft geen kaffirlimoenschil maar heeft extra specerijen zoals kruidnagel, kardemom, kaneel en nootmuskaat. Deze pasta wordt bij de bereiding van kip en rundvlees.

Reacties

Populaire posts