Groenten in de wok : Phad Phak Roem-mit

Voor 2 personen








Ingrediënten

4 rauwe garnalen, gepeld en van de zwarte darm ontdaan
100 gram, spitskool, in grove repen
4 blaadjes Chinese kool, de dikke nerven uit de kool snijden en snijd de bladeren in vierkantjes van 5 cm
½ ui, in reepjes gesneden.
50 gram oesterzwammen, gescheurd in halve
½ winterpeen, in reepjes van 0.5 cm dik en 3 cm lang gesneden
10 peultjes, geheel of gehalveerd
4 – 5 baby maïs, schuine stukjes van 3-4 cm
4 eetl. water
2 eetl. lichte sojasaus
1 eetl. oestersaus
½ theel. Suiker
1 eetl. Knoflook, fijne gehakt
Groenten in de wok-Ingrediënten

1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok, knoflook toevoegen en bak tot dat ze bijna licht goudbruin worden. Voeg reepjes ui toe en eventjes roerbakken, voeg daarna garnalen toe en roerbakken 1-2 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok, knoflook toevoegen en bak tot dat ze bijna licht goudbruin worden. Voeg reepjes ui toe en eventjes roerbakken, voeg daarna garnalen toe en roerbakken 1-2 minuten tot ze bijna gaar zijn.
2. Voeg winterpeen toe en eventjes roerbakken. Voeg spitskool, oesterzwammen, baby maïs en Chinese kool toe, zet het vuur hoog. Voeg water toe en roerbak en voeg lichte sojasaus, oestersaus en suiker toe en eventjes roerbakken. Proef en voeg zo nodig meer lichte sojasaus of oestersaus toe. Zet het vuur uit.


3. Eet met rijst.
Eet met rijst.
Thaise woorden :
Groenten - Phak   ผัก
Roerbakken - Phad   ผัด


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

Populaire posts