Geroerbakte Kipfilet met verse Heilig basilicum : KAI PHAD KAPHRAO

voor 2 personen








Ingrediënten

3-4 tenen knoflook
10 -15 Thaise bird’s eye-pepers (indien dat je niet hebt vervangen door gedroogde chilipepers )
1-2 eetl. plantaardige olie
250 gram kipfilet of varkensvlees, in stukjes gesneden of gehakt
½ ui , in dunne reepjes gesneden
* ½ winterpeen, in blokjes gesneden
*4-5 champignons, in plakjes gesneden
handvol heilig basilicum blaadjes of Thaise basilicum( Ka Prao(Holy Basil Leaf) of horapa )

1-2 eetl. oestersaus
1-2 eetl. sojasaus
2 theel. maggi
2 theel. vissaus
½ theel. suiker
3 eetl. water
Geroerbakte Kipfilet met verse Heilig basilicum-Ingrediënten
1. In vijzel Thaise chili pepertjes en knoflook grof pureren. ( of plet de knoflook en de chilipepertjes met een hakmes en fijngehakt maken.)

In vijzel Thaise chili pepertjes en knoflook grof pureren.
2. Verhit de olie in de wok en roerbak chilipepertjes en knoflook tot de geur vrijkomt.
Verhit de olie in de wok en roerbak chilipepertjes en knoflook tot de geur vrijkomt.
3. Kipfilet gehakt toevoegen en enkele minuten roerbakken.
Kipfilet gehakt toevoegen en enkele minuten roerbakken.
4. Voeg ui toe en goed roerbakken. Voeg winterpeen en champignons toe eventjes roerbakken.
Voeg ui toe en goed roerbakken. Voeg winterpeen en champignons toe eventjes roerbakken.
5. Voeg oestersaus , sojasaus , vissaus , suiker en water toe en roerbak tot het vlees gaar is.
Voeg oestersaus , sojasaus , vissaus , suiker en water toe en roerbak tot het vlees gaar is.
6. Heilig basilicum blaadjes of Thaise basilicum er door mengen en nog een minuutje roerbakken.
Heilig basilicum blaadjes of Thaise basilicum er door mengen en nog een minuutje roerbakken.
7. Schep de rijst op 2 borden en verdeel de Kai Phad Kaphrao erover.
Schep de rijst op 2 borden en verdeel de Kai Phad Kaphrao erover.



TIP:

* De originele Phad Kaphrao wordt bereid zonder groente (champignon en winterpeen en ui) maar ik vind dat groente erg belangrijk is, daarom voeg ik deze toe.


*voor extra groente in Phad Kaphrao je kunt ook sperziebonen of haricots verts , in stukjes gesneden ( ca. 2 cm ) of baby maïs, in dunne plakjes gesneden gebruiken. Soms voeg ik alles in, zoals sperziebonen, champignons, winterpeen en baby maïs.


*voor vlees je kunt ook gemengd gehakt, gehakte (of stukjes) kipfilet, gehakte (of in een dunne plakjes gesneden) varkensvlees, gehakte (of in een dunne plakjes gesneden) rundvlees, vis, garnalen of inkvis gebruiken.


*indien je geen heilige basilicum blaadjes hebt, kan je deze vervangen voor Thaise basilicum of gewone basilicum (dan heet het gerecht geen Phad Kaphrao maar Phad Bai Horapa) en als je het gerecht helemaal zonder basilicum gebruikt dan heet het Phad Phrik

*voor varkensvlees je kunt hamlappen, varkensfilet, varkenslap, varkensgehakt, varkensfricandeau of varkenshaas gebruiken.

*voor rundvlees je kunt magere runderlap of rundergehakt gebruiken.



THAISE WOORDEN:


Kai - Kip

Phad - roerbakken

Kaprao - Heilig basilicum

Horapa - Thaise basilicum

Phrik - Chili

Kratieam – knoflook


Ga naar  Thaise ingrediënten
                Thaise recepten

Reacties

  1. Vandaag voor de 2de keer dit heerlijke gerecht gemaakt. Ik heb t aantal pepertjes vermindert :-))
    Overheerlijk bedankt voor t zo eenvoudig uitleggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts