Blueberry Cream Cheese tart : Bosbessen Roomkaas Taart

Voor 24 cm taartvorm.








Taartbodem : Ingrediënten
100 g gemalen amandelen
125 g bloem
30 g poedersuiker
90 g koude boter, in stukjes

Taartbodem : Ingrediënten

Roomkaas vulling : Ingrediënten
250 ml slagroom
1 cup poedersuiker, gezeefd
180 – 200 g roomkaas

Roomkaas vulling : Ingrediënten

Bosbessen vulling : Ingrediënten
1 ½ pot bosbessen op lichte siroop van Hak, goed afgegoten (bewaar de lichte siroop)
Suiker
Citroen
2 ½ blaadjes Gelatine, geknipt en in koud water leggen 5 min. laten weken.
1 ½ el maïszetmeel, in 1 ½ lichte siroop van bosbessen opgelost.
Bosbessen vulling : Ingrediënten

Bosbessen vulling : Bereiding
1.Lichte siroop van 1 pot ( zonder bosbessen) in een pan warm maken. Blaadjes van gelatine eruit water nemen, in de pan toevoegen en roeren, tot de blaadjes zijn opgelost. Voeg maïszetmeel toe en goed roeren tot een dikke massa worden.

2.Voeg bosbessen toe en proef en voeg zo nodig meer suiker en citroen toe. Laat het een paar minuten pruttelen. Zet het vuur uit. Laat het goed afkoelen. Uit de vorm halen.
Bosbessen vulling

Taartbodem : Bereiding
1. Verwerk amandelen, bloem, poedersuiker en boter in de keukenmachine met kort stoten in 20 sec. tot een fijn en kruimelig deeg.
Verwerk amandelen, bloem, poedersuiker en boter in de keukenmachine met kort stoten in 20 sec. tot een fijn en kruimelig deeg.


2. Voeg vervolgens 1 el ijswater toe en mix het 15 sec. tot een samenhangend deeg. Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot een gladde bal. In plasticfolie wikkelen en minstens 45 min. in de koelkast laten staan.
Voeg vervolgens 1 el ijswater toe en mix het 15 sec. tot een samenhangend deeg. Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot een gladde bal. In plasticfolie wikkelen en minstens 45 min. in de koelkast laten staan.
3. Oven voorverwarmen op 180ºC. Deeg dun uitrollen en bekleed de taartvorm met het deeg. Gaatjes in de bodem prikken; in 15-18 min. Goudbruin bakken. Goed af laten koelen.
Oven voorverwarmen op 180ºC. Deeg dun uitrollen en bekleed de taartvorm met het deeg. Gaatjes in de bodem prikken; in 15-18 min. Goudbruin bakken. Goed af laten koelen.

Voeg de afgekoelde bosbessen vulling in de taartbodem. Zet ze in de koelkast en maak de roomkaas vulling.
Voeg de afgekoelde bosbessen vulling in de taartbodem. Zet ze in de koelkast en maak de roomkaas vulling.

Roomkaas Vulling : Bereiding
1. Slagroom, 4 el poedersuiker stijfkloppen.
Slagroom,  4 el poedersuiker stijfkloppen.
2 .Klop in een kom de roomkaas en de rest van poedersuiker glad met electric mixer.
Klop in een kom de roomkaas en de rest van poedersuiker glad met electric mixer.
3. Mix 1. en 2. goed door elkaar.
Mix 1. en 2. goed door elkaar.

Schep de roomkaas vulling voorzichtig over de bosbessen vulling in de taartbodem en strijk het geheel glad. In de koelkast zetten tot je de taart serveert.
Schep de roomkaas vulling voorzichtig over de bosbessen vulling in de taartbodem en strijk het geheel glad. In de koelkast zetten tot je de taart serveert.










Tip:

Je kunt ook roomkaas vulling over de taartbodem doen, tot half van de rand van de taartbodem en gladstrijken, en schep dan de bosbessen vulling over de roomkaas vulling.

Reacties

Populaire posts